Przejdź do głównej treści
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

BROWIN

ALFA-AMYLAZA W PŁYNIE 10ml Browin

Alfa-amylaza - enzym upłynniający skrobię, do zacierów ze ześrutowanych zbóż (np.: żyta, pszenicy, kukurydzy, ryżu) oraz z ziemniaków. 

Przejdź do pełnego opisu
Cena 7,99 zł
szt.
Dostępność:
duża ilość
Czas wysyłki: 48 godzin

Kod produktu: 2810

Bezpieczeństwo produktu

Certyfikaty i ostrzeżenie bezpieczeństwa

  • Nie spożywać. W razie połknięcia natychmiast skontaktować się z lekarzem.
  • Po otwarciu przechowywać w lodówce
  • chronić przed dziećmi

Producent

BROWIN Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.

Pryncypalna 129/141

93-373 Łódź, Polska

+48 42 23 23 200 browin@browin.pl

Opis

Alfa-amylaza - enzym upłynniający skrobię, do zacierów ze ześrutowanych zbóż (np.: żyta, pszenicy, kukurydzy, ryżu) oraz z ziemniaków. Skutecznie działa w temperaturze 70 - 105°C i pH 4,5,-7,5. Najlepsze warunki rozkładu skrobi uzyskasz jednak przy temperaturze 85-95°C i pH 5-5,5. 

 

 Sposób użycia: W naczyniu podgrzej wodę do temp. 85-95⁰C, dodaj surowiec w proporcji: 1 kg na 3-4 L wody. Dokładnie wymieszaj. Dodaj alfa-amylazę w ilości 1 ml na 5 kg surowca. Przed dodaniem rozpuść odmierzoną porcję enzymu w niewielkiej ilości wody dla lepszego rozprowadzenia w zacierze. Utrzymuj temperaturę mieszaniny na poziomie około 95⁰C w ciągu 1 h, stale mieszając. Po tym czasie zostaw zacier do wystudzenia, aż osiągnie temp. 30⁰C. Dodaj saszetkę z drożdżami gorzelniczymi, pożywką i glukoamylazą i fermentuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu ok. 3-7 dni. 

 

Dawkowanie: 1 ml na 5 kg surowca.

Wydajność: na 50 kg surowca.