Pektoenzym w płynie 10ml BROWIN
Pektoenzym w płynie to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców. Dodatek Pektoenzymu powoduje rozluźnienie struktury owocu, co w późniejszych etapach sprzyja dobremu klarowaniu się płynu.
Kod produktu: 2808
Bezpieczeństwo produktu
Certyfikaty i ostrzeżenie bezpieczeństwa
- Nie spożywać. W razie połknięcia natychmiast skontaktować się z lekarzem.
- chronić przed dziećmi
Producent
BROWIN Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
Pryncypalna 129/141
93-373 Łódź, Polska
Opis
Pektoenzym w płynie to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców. Dodatek Pektoenzymu powoduje rozluźnienie struktury owocu, co w późniejszych etapach sprzyja dobremu klarowaniu się płynu.
Sposób użycia: Rozdrobnione owoce zalej niewielką ilością wody (1-2 L na 10 kg owoców) o temperaturze 40°C dla owoców jagodowych i 80°C dla jabłek, gruszek, śliwek, pigwy. Gdy temperatura masy owoców spadnie do 40°C dodaj do nich pektoenzym rozrobiony w 100 ml wody o temp. pokojowej. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem w chłodnym miejscu na 9-15 godz. Po tym czasie tłocz sok.
składniki: enzym pektynolityczny, glicerol, chlorek sodu, substancja konserwująca: benzoesan sodu.