Komosa ryżowa biała (Quinoa) 250 g
Komosa ryżowa biała, inaczej quinoa lub ryż peruwiański, to roślina, która wytwarza bogate w skrobię nasiona. Jej właściwości i wartości odżywcze od wieków są cenione w Ameryce Południowej, skąd pochodzi. Nazywana jest tam "świętym zbożem Inków”.Komosa posiada niski indeks glikemiczny i cechuje się wysoką zawartością błonnika.
Kod produktu: 795
Opis
Komosa ryżowa biała, inaczej quinoa lub ryż peruwiański, to roślina, która wytwarza bogate w skrobię nasiona. Jej właściwości i wartości odżywcze od wieków są cenione w Ameryce Południowej, skąd pochodzi. Nazywana jest tam "świętym zbożem Inków”.Komosa posiada niski indeks glikemiczny i cechuje się wysoką zawartością błonnika.
Pozytywne właściwości komosy ryżowej białej:
- pomaga w walce z nowotworami
- jest źródłem błonnika, białka i witaminy B2
- pomaga w zapobieganiu miażdżycy
- idealna dla osób chorych na celiakię i cukrzyków
Do czego użyjemy komosy ryżowej białej:
- źródło węglowodanów zastępujące ryż,ziemniaki czy makaron
- do sosów i zup
- do sałatek
- do wypieku ciastek czy innych łakoci
- prażona komosa np. do jogurtu czy owsianki
Skład: komosa ryżowa biała
Wartość energetyczna: 1477 kJ/353 kcal, Tłuszcz 6,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g, Węglowodany 57 g, w tym cukry 0 g,Błonnik: 7 g, Białko 14 g, Sól 0,01 g
Kraj pochodzenia: Peru/Hiszpania
Masa netto: 250 g
Produkt pakowany jest w opakowanie typu "doypack" ze struną, co pozwala na zachowanie długiej świeżości. To opakowanie pozwala na częste otwieranie i zamykanie. Gwarantuje trwałość i pewność co jest ważne podczas transportu.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu !
Produkt może zawierać śladowe ilości alergenów:
gorczycę, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy, składniki mleka i jaj w proszku, soję !