Pektoenzym suszony 6g BROWIN
Pektoenzym suszony to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców. Dodatek Pektoenzymu powoduje rozluźnienie struktury owocu, co w późniejszych etapach sprzyja dobremu klarowaniu się płynu.
Kod produktu: 2809
Bezpieczeństwo produktu
Certyfikaty i ostrzeżenie bezpieczeństwa
- Nie spożywać. W razie połknięcia natychmiast skontaktować się z lekarzem.
- chronić przed dziećmi
Producent
BROWIN Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
Pryncypalna 129/141
93-373 Łódź, Polska
Opis
Pektoenzym suszony to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców. Dodatek Pektoenzymu powoduje rozluźnienie struktury owocu, co w późniejszych etapach sprzyja dobremu klarowaniu się płynu.
Sposób użycia: Rozdrobnione owoce zalej niewielką ilością wody (1-2 L na 10 kg owoców) o temperaturze 40°C dla owoców jagodowych i 80°C dla jabłek, gruszek, śliwek, pigwy. Pektoenzym rozpuść w 100 ml wody o temp. pokojowej. Gdy temperatura masy owoców spadnie do 40°C, dodaj rozpuszczony preparat. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem w ciepłym miejscu na 9-15 godz. Po tym czasie tłocz sok.
Składniki: sacharoza, pektynaza 33,3% (maltodekstryna, poligalakturonaza, woda, regulator kwasowości: cytrynian sodu, kwas cytrynowy).