Pieprz zielony ziarno 10 g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Pieprz zielony ziarno jest stosunkowo młodą odmianą pieprzu choć jego najpopularniejsza odmiana istnieje od tysięcy lat.Ten rodzaju pieprzu pochodzi z Indii.Ziarna zbiera się zanim dojrzeją a następnie poddaje się je suszeniu w bardzo niskich temperaturach. Ten proces przyczynia się, że uzyskiwana jest barwa i jego lekki pikantny smak. Jego walory są unikalne i bardzo ciekawe nawet dla najbardziej wytrawnego smakosza.
Zastosowanie
Rzadko używany w naszych kuchniach co nie zmienia jednak faktu, że jego zastosowanie znajdziemy w wielu potrawach. Często używany do przyprawiania dań z ryb i steków.Można nim przyprawić również dania indyjskie na bazie makaronu czy ryżu.Warto także spróbować przyprawić pieprzem zielonym pieczone i duszone mięsa a nawet sosy czy zupy.
Właściwości zdrowotne pieprzu zielonego:
* łagodzi wzdęcia
* sprzyja odchudzaniu
* cenne źródło antyoksydantów
* wzmacnia odporność
W jaki sposób używać pieprzu zielonego w ziarku?
Sposób używania nie różni się zbytnio od pozostałych. Należy wsypać kilka lub kilkanaście ziaren do gotowanej potrawy i poczekać aż wszystkie walory smakowe jak i aromatyczne się rozwiną.
Skład: pieprz zielony ziarno
Kraj pochodzenia: Ekwador
Masa netto: 10 g
Produkt pakowany jest w opakowanie typu "doypack" ze struną, co pozwala na zachowanie długiej świeżości. To opakowanie pozwala na częste otwieranie i zamykanie. Gwarantuje trwałość i pewność co jest ważne podczas transportu.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu !
Produkt może zawierać śladowe ilości alergenów:
gorczycę, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy, składniki mleka i jaj w proszku, soję !