Przejdź do głównej treści
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

BROWIN

Zrębki do wędzenia, grilla Buk 450g BROWIN

Zrębki wędzarnicze bukowe do użycia w procesie wędzenia oraz grillowania drobiu, wołowiny, wieprzowiny, ryb, jagnięciny i dziczyzny

Przejdź do pełnego opisu
Cena 9,99 zł
szt.
Dostępność:
duża ilość
Czas wysyłki: 48 godzin

Kod produktu: 2592

Bezpieczeństwo produktu

Producent

BROWIN Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.

Pryncypalna 129/141

93-373 Łódź, Polska

+48 42 23 23 200 browin@browin.pl

Opis

Zrębki wędzarnicze Bukowe do użycia w procesie wędzenia oraz grillowania  drobiu, wołowiny, wieprzowiny, ryb, jagnięciny i dziczyzny. Dzięki zrębkom potrawy zyskają odpowiedni, pożądany aromat i smak, a także atrakcyjny brązowo-wiśniowy kolor.

 

Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułóż dwucentymetrową warstwę zrębków - nie umieszczaj ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. By zrębki wykorzystać jak najbardziej ekonomicznie, można je lekko zwilżyć wodą, co ułatwi wytworzenie się większej ilości dymu. Grill przykryj pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania – od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).

Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni, jaką dysponujesz, zrębki umieść w generatorze dymu lub w samej wędzarni - w miejscu do tego przeznaczonym, ewentualnie w palenisku - wokół żarzącego się drewna.

Zrębki idealne do stosowania w generatorze dymu. Użycie takiego dymogeneratora zapewnia uzyskanie najbardziej profesjonalnych efektów - wyrobów o doskonałym smaku, aromacie i kolorze.

Klasa 8 (frakcja średnia) - dzięki swojemu rozmiarowi (6-8 mm) zrębki nadają się zarówno do wędzarni dużych, jak i małych.

Masa: 450g

Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.